Image Stabilization چیست؟
در زمانی نه چندان دور، شما برای ثبت تصاویری مطلوب می بایست دوربین را با دست هایی ثابت و بدون لرزش نگاه می داشتید و اگر لرزشی در دستان خود داشتید، ویدئو و یا عکس بی کیفیتی را خلق می کردید!
بعد ها شرکت های تولید کننده دوربین فیلم برداری و عکاسی مکانیزیمی را برای تصحیح کردن این لرزش ها بوجود آوردند. امروزه مکانیزم Image Stabilization در گوشی های هوشمند حتی در دوربین های سلفی انها تعبیه شده است.
درباره Image Stabilization
مکانیزم کار تثبیت کننده تصویر “Image Stabilization” بدین شکل است که با استفاده از الگوریتم هایی خاص، نسبت به حذف تکان های بی مورد و تصاویر بلور شده اقدام کرده، و تصاویری روان و بدون لرزش را به مخاطب عرضه می کند. امروزه این قابلیت به قدری رشد کرده که حتی از کیفیت عکس و یا فیلم شما کاسته نخواهد شد.
انواع Image Stabilization
در دوربین های دیجیتال امروزی دو نمونه تثبیت کننده تصویر وجود دارد:
Lens-based image stabilization و Sensor-based image stabilization
image stabilization مبتنی بر لنز
در این روش قطعه ای فیزیکی که درون لنز تعبیه شده است که در صورت فعال شدن وظیفه تثبیت تصویر و اصلاح زوایای گرفتن تصاویر را بر عهده دارد.این تکنولوژی در دوربین های بزرگ بسیار کارآمد تر می باشد و اقلب در لنز های حرفه ای استفاده می شود.
image stabilization مبتنی بر سنسور
اگر چه از نامش پیداست، این قابلیت بر استفاده از تثبیت کننده بوسیله سنسور دوربین تاکید دارد. تمامی لرزش ها را با پردازش سنسور دوربین دنبال کرده و نسبت به جبران لرزش ها به تصاویری روان تلاش می کند. این روش نسبت به روش image stabilization مبتنی بر لنز ، از نظر اقتصادی مقرور به صرفه بوده، زیرا شما دیگر نیازی به خرید لنز ندارید.
در گوشی های هوشمند امروزی از قابلیت image stabilization مبتنی بر سنسور برای جلوگیری از لرزش در تصاویر استفاده می شود.
سخن پایانی
شما برای استفاده از لرزش گیرها در نمونه های مبتنی بر لنز و یا مبتنی بر سنسور باید بنا به موقعیتی که در آن حضور دارید،تصمیم به استفاده از آنها بگیرید. امروزه استفاده از دستگاه های حرفه ای مانند دستگاه Gimbal جهت خلق تصاویری روان و بدون لرزش نقش بسازی دارند.
امیدورام در این مقاله در فراتیپس، مطالب خوبی را درباره تثبیت کننده تصویر بدست آورده باشید.