Frame Rate چیست و چگونه کار می کند؟
Frame Rate فریم ریت چیست؟
نرخ فریم یا Frame Rate بیان گر تکرار دنباله ای از تصاویر (فریم ها) به هم پیوسته ای است که یک ویدئو آن را در نمایشگر به نمایش در می آورد.
frames per second یا همان (فریم ریت) FPS اصطلاحی است که در خصوص توصیف تعداد “فریم” (تصاویر پشت سر هم) یک فیلم،ویدئو یا بازی کامپیوتری بر روی نمایشگر طی یک ثانیه نمایش داده می شود.
در این خصوص یک اصل وجود دارد و آن این است که هر وقت تعداد این فریم ها افزایش داده شود کاربر با یک ویدئو روان (smooth) رو به رو خواهد شد.
در این میان یک سری استاندارد برای نمایش ویدئو ها در غالب های مختلف برای پخش وجود دارند که در زیر به تفسیر هر یک از آنها می پردازیم.
انیمیشن (۱۲ فریم در ثانیه)
انیمیشن ها کمترین تعداد فریم را برای نمایش دارند و این به خاطر این است که بتوانند تصاویر را به افراد خاص بخصوص نسل نوجوان نمایش دهند.
فریم ها در انیمیشن به عنوان “keyframes” شناخته شده و بهترین انیمیشن های که تصاویر روان دارند با همین ۱۲ فریم در ثانیه ساخته می شوند.
ممکن است شما با روند آرامی از دنبال کردن فریم ها رو به رو شوید، اما این صنعت این تعداد فریم را برای قشر خاصی از مخاطبان خود انتخاب کرده است.
فیلم (۲۴ فریم در ثانیه،گاهی اوقات ۴۸ فریم در ثانیه)
استانداری که معمولا برای نمایش فیلم در نمایشگر ها و یا در پرده سینما استفاده می شود ۲۴ و یا برخی موارد ۴۸ فریم در ثانیه می باشد.
بر خلاف تماشای بازی های کامپیوتری که نیاز به FPS بالای ۳۰ هستند ،نمایش فیلم با همین نرخ فریم در ثانیه کاملا توجیه پذیر است. البته، اخیرا سینمای جهان در برخی از فیلم ها نگاهی به فیلم سازی در ۴۸ فریم در ثانیه نیز داشته است.
تلویزیون (۲۴ فریم در ثانیه،گاهی ۶۰ فریم در ثاینه)
در تلویزیون نمایش فیلم ها از ۲۴ فریم در ثانیه تبعیت می کنند.در اینجا باید به قابلیت پخش بالاتر اشاره کرد که ممکن است با اکثر تلویزیون ها سازگاری نداشته باشد.
البته به این نکته اشاره کنم که اخیرا در برخی کشور ها امکان پخش برنامه ها در نرخ فریم ۶۰ فریم در ثانیه آغاز شده است.
بازی ها (بیش از ۳۰ فریم در ثانیه، ۶۰ فریم در ثانیه)
نرخ فریم در بازی ها نقش پر رنگ تری دارد. در دنیای گیمینگ با نرخ فریم بالا تر از ۳۰ شما تصاویری روان را مشاهده خواهید کرد. امروزه استفاده از ۶۰ فریم در ثانیه جایگاه خوبی در بین گیمر ها پیدا کرده است.
در دنیای گیمینگ بر خلاف فیلم ها نمایش بر اساس تعامل کاربر و در گیر بودن نقش آن از اهمیت بالای برخوردار است.شما با تکینک های نظیر motion blur سر و کار دارید که نرخ فریم بالایی را برای نمایش طلب می کند. بنابراین تصور این کار سخت است که با نرخ فریم پایین تری از ۳۰ فریم در ثانیه به بازی کردن بپردازیم.
امیدوارم با این مقاله به اطلاعات مورد نیاز درباره نرخ فریم یا همان Frame Rate دست یافته باشید.
با ما در فراتیپس همراه شوید.
بیشتر بخوانید: